home > blog

Blog

6 artikele(n) beschikbaar

Van 30 mei tot 2 juni 2019 ontmoetten 45 jonge mennonieten uit Nederland, Portugal, Spanje, Zwitserland en Oekraïne elkaar in Dopersduin, Schoorl, om elkaar te verbinden, elkaar te inspireren en van elkaar te leren wat het betekent om samen als één kerk te wandelen. 
Lees meer >>

In dit volgende artikel lees je over de ervaring van gids M. Bossa vergezeld door een Zimbabwaanse delegatie, zij bezoeken het Holocaust Memorial in Berlijn. 
Lees meer >>

Van 26-29 april trof een groep Europese doopsgezinde studenten elkaar in Klaipeda, Litouwen. Zij spraken over (neo)nationalisme en populisme in relatie tot het doperse geloof en de doperse traditie. Dit is de verklaring die zij opstelden als uitkomst van hun discussies.  
Lees meer >>

Een korte column uit de nieuwsbrief van de Vereniging van de Doopsgezinde Broederskerken in Oekraïne. 
Lees meer >>

"Laatste hulp" in de gemeenschap
Aanbidding en cursus om lijden te verlichten
Is er zinvol lijden? Was de vraag die Bernhard Thiessen in de kerkdienst vroeg op 13 januari 2019. We zijn oprecht blij dat dankzij de palliatieve zorg niemand meer hoeft te lijden. Er zijn veel remedies voor de behandeling van pijn die ziekte gemakkelijker maken, zelfs sterven. En toch blijft de vraag, vooral in het licht van de komende Passion-tijd, dat is, de tijd waarin we ons het lijden van Jezus herinneren: wanneer heeft lijden betekenis? 
Lees meer >>

Het is nu ruim vier jaar geleden dat door Rusland gesteunde separatisten het gebied rond Donetsk in Oekraïne bezetten en dat Rusland zelf de Krim annexeerde. Er kwamen bestanden die werden gebroken en er kwamen weer nieuwe. Er is nu een frontlijn die min of meer stabiel is. Er zijn meer dan 2 miljoen vluchtelingen, ‘internally displaced people’
Vanaf het einde van de 18e tot in de helft van de 20e eeuw hebben Mennonieten in Oekraïne gewoond. Het waren grote gemeenschappen die vaak niet onbemiddeld waren.
Met deze informatie in het hoofd werd eind oktober de jaarlijkse vergadering van de voorzitters van doopsgezinde/Mennonite gemeenschappen in Europa gehouden. Henk Stenvers, Coordinator European Mennonite Conferences/MWC Europe representative, beschrijft het bezoek 
Lees meer >>

More

Letters to my son

MCC roundtable meeting Oxford, November 2018


Dat Koninkrijk van U, weet U wel, wordt dat nog wat?

test

Welk verhaal moet jij dan wel doorgeven?

Motie ter afkeuring van de beurs Eurosatory

Passing comfort on to others by Naomi Enns

Mennonite Europe during the CME2018 / MERK 2018

The European Mennonite Regional Conference in Montbéliard, 10–13 May 2018 by Joshua T. Searle

DVD Ver van Huis

  Meer informatie  
 
  contact inloggen sitemap
  colofon disclaimer
 
     
   
  © 2020 IMSC    
EN NL DE FR